Kouluttajaesittely: Tanya Matthews

Olen Tanya Matthews, koiraharrastaja ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Erityisesti lähellä sydäntäni ovat koiran hyvinvoinnin lisääminen arjessa sekä koiran ja omistajan välisen ymmärryksen ja vuorovaikutuksen parantaminen.

Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa eläin- ja ongelmakoirakouluttajan opinnot 2017-2019. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon olen suorittanut 2019-2020 Taitotalolla (ent. Amiedu). Näiden lisäksi olen käynyt lukuisia luentoja ja koulutuksia sekä lukenut alan kirjallisuutta ja muita julkaisuja. Olen ikuinen opiskelija ja koen, että eläinten parissa työskennellessä on välttämätöntä ollakin. Eläimen käyttäytymistä ei koskaan voi ymmärtää liikaa ja omia tietoja ja taitoja on oltava aina valmiina päivittämään, sillä saamme jatkuvasti uutta tietoa.

Omia koiria minulla on tällä hetkellä kaksi; Tofu -corgi (s. 2014) ja Haiku-australianpaimenkoira (s. 2017). Perheeseeni kuuluu myös Vicky-jackrusselinterrieri (s. 2007). Minulla on ollut myös kissoja, kaneja, gerbiileitä ja hamstereita. Omien koirieni kanssa harrastan luonnossa retkeilyä, arjen tärkeiden taitojen opettelua, rally-tokoa ja TOKO:a. Olen myös kilpaillut tottelevaisuuslajeissa.

Koirien kanssa harrastamisessa, kuten kaikessa muussakin tekemisessä, minulle tärkeitä arvoja ovat koiran hyvinvointi ja halukkuus osallistua tekemiseen. Koulutuksessa minulle tärkeää on pilkkoa harjoitus mahdollisimman pieniin osiin, jotta koira ymmärtää, mistä on kyse. Pyrin myös vahvistamaan koiran oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta harjoituksissa.

Eläimissä minua kiehtoo eniten niiden käyttäytyminen ja syyt käytöksen taustalla. Suurin syy lähteä opiskelemaan eläinten koulutusta oli halu ymmärtää omia koiriani paremmin. Muiden koirakoiden ohjaaminen tarjoaa runsaasti uusia oivalluksia koirista ja toisaalta myös meidän ihmisten oppimisesta. Ihmisten ohjaaminen onkin tärkeä osa eläintenkouluttajan työtä ja pyrin myös jatkuvasti kehittämään osaamistani sillä saralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s