Kouluttajaesittely: Susan Hallanoro

Susan on pitkän linjan koiraharrastaja, jonka perheessä on aina ollut saksanpaimenkoiria. Koiraharrastuksen hän aloitti perheen sakemannin kanssa -94 TOKO:n ja agilityn merkeissä ja kilpailemisen näissä lajeissa vuonna -96.
Ensimmäinen kisakoira oli saksanpaimenkoiranarttu TK2 Harmaahukka Bella ja myöhemmin partacollieuros TK3 Pythagoraan Goofy Guy jonka kanssa hän kisasi TOKO:ssa erikoisvoittajaluokassa ja agilityssä maxi 3 luokassa.

Nykyiset kisakoirat ovat 12-vuotias bordercollienarttu FI TVA RTK1 Tending Lunar ”Ruut” sekä pian 7-vuotias bordercollienarttu TK3 RTK2 Kree ”Tuisku”

Ruut on ollut tottlevaisuusvalion arvon lisäksi TOKO:n SM-kisoissa kaksi kertaa: SM9 ja SM11. Lisäksi Ruulla on piirinmestaruuskisoista yksilö- ja joukkuesijoituksia. Ruut on hyvässä kunnossa ja Susan kisaakin sen kanssa edelleen.
Tuisku kisaa TOKO:ssa EVL:ssa ja tavoitteena sillekin on valion arvo. Toisena lajina on rally-toko, missä Tuiskulla on kisaoikeus voittajaluokkaan.

Susanin ja hänen koiriensa päälajit ovat TOKO, rally-toko ja agility. Näissä lajeissa Susan on kisannut omilla ja muutamilla lainakoirilla. Tutuksi ovat tulleet myös palveluskoirien jälki, nosework ja pelastuskoirien raunioetsintä.

Kouluttajana Susan pyrkii pysymään ajan hermolla osallistumalla säännöllisesti luennoille ja erilaisiin koulutustapahtumiin omien koirien kanssa. Tämän hetken isompi projekti on Visiolla tapahtuva Kouluttajakoulutus minkä jälkeen on tarkoitus näyttötutkinnon kautta pätevöityä eläinten kouluttajaksi.

Päivätyössä Susan toimii erityisnuorten parissa ohjaajana. Tämä on kehittänyt hyvän havainnointikyvyn ja rinnalla kulkemisen taidon. Ohjaajana hän on kannustava ja yksilöt huomioon ottava. Koirissa ja kouluttamisessa Susania kiinnostaa erityisesti niiden käyttäytyminen sekä yhteistyö ohjaajan ja koiran välillä, mihin hän itse pyrkii aina omien koirien kanssa pennusta pitäen.

Susan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s