Nooran omat koirat

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät omat koirat:

  • lyhytkarvainen hollanninpaimenkoiranarttu Karma (s. 2011)
  • basenjiuros Jerry (s. 2015)
  • pitkäkarvainen hollanninpaimenkoirauros Ikaros (s. 2015)
  • lyhytkarvainen hollanninpaimenkoiranarttu Stara (s. 2018)


Karma on Nooran paras kaveri, kisakoira ja luottokumppani. Karman kanssa on harrastettu ja tehty vaikka mitä. Hajutyöskentelyssä Karma on lyömätön, sen repertuaariin kuuluu mm. Nose Workia, Kong-palojen etsintää, hyönteisetsintää, jäljestämistä, esine-etsintä, ID-tunnistus ja ID-jäljitystä sekä pienesineiden ilmaisua. Nenätöiden lisäksi Karma on tottelevainen ja kuuliainen; Karma on harrastanut mm.  Rally-tokoa, TOKOa, palveluskoirien tottelevaisuutta sekä läpäissyt Kiva koirakansalainen-testin. Kisoista on ehditty hakemaan tittelirivi AD BH TK1 (AVO2) RTK1 sekä hyväksytty Kiva koirakansalainen-diplomi ja hyväksytty Nose Workin I-luokan hajutesti. Karma harmillisesti sairaseläköityi v. 2017 selkäongelmien vuoksi juuri, kun Karma olisi ollut koevalmis PK-jäljelle ja Rallyn avoimeen luokkaan. Karman kanssa on käyty monenlaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ja Karma toimii myös osaavana apu- ja demo-koirana kursseilla ja luennoilla.

KarmaDSC_0067 (1)

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan erilaista, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan ja omaperäisyyttään opinhaluiselle omistajalleen. Aiempien koirien tapaan basenjistakin on rakennettu harrastuskoiraa. Jerryn kanssa harrastetaankin mm. näyttelyitä, agilityä omaksi iloksi, maastojuoksua kisaten ja verijälkeä. Nuori Jerry on saavuttanut muotovalion arvon ja ensimmäisen sertinsä maastokilpailuista. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea hauskaa tämän pojan kanssa vielä puuhataan. Myös Jerry toimii osaavana apu- ja demo-koirana kursseilla ja luennoilla.

Jerrydsc_00060.jpg

Ikaros saapui perheeseen puolivuotiaana kodinvaihtajana. Ikaros on koira, joka elää isolla liekillä ja vain omille ihmisilleen. Tämä kaveri on hengästyttävän aktiivinen, innokas ja jaksaa juosta loputtomiin. Ikaros on äärimmäisen leikkisä ja nopea koira, mutta jarruja ei ole samassa suhteessa kuin kaasua. Puutteet itsehillinnässä, rauhoittumisessa ja keskittymisessä yhdistettynä ihmisarkuuteen ovat vaikuttaneet siihen, että Ikaros elää kotikoirana puuhakkaasta elämästä nauttien. Ikaroksen kanssa harrastellaan omaksi iloksi mm. tottelevaisuutta ja esine-etsintää sekä sujuvaa, mukavaa arkea.

Ikarosdsc_0055-21.jpg

Stara on tiimin tuorein vahvistus. Stara on ihastuttava, motivoitunut, iloinen ja tasapainoinen pentu, jolla on tie auki tähtiin. Tämän tytön kanssa rakennellaan yhteistyön, luottamuksen ja harrastusuran pohjia vielä, mutta tulevaisuuteen tulee toivottavasti kuulumaan ainakin tottelevaisuus- ja hajutyöskentelyharrastuksia. Aika näyttää, mihin kaikkeen innostumme yhdessä. Kunhan ikää ja taitoja karttuu hiljalleen, Stara ottaa toivottavasti paikkansa Nooran harrastus- ja kisakoirana.

StaraDSC_0001

Nooralla on ollut koiria 10 vuotta. Perheessä ovat vaikuttaneet hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti ja Huti ennen nykyisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Pelkokoira, kipukoiria, aggressiota, harrastuskoiria, kisakoiria. Muun muassa omat koirat ovat opettaneet paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta.  Nooran koirat ovat edustaneet eri linjauksia ja erilaisia luonteita, seurakoiramaisempia ja työlinjaisempia, helpompia ja haastavampia. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä koirakouluttajana.

Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s