Nooran koirat

Nooralla on ollut omia koiria vuodesta 2008. Koirien ohessa Nooralla on ollut myös pitkään gerbiilejä ja yksi rottalauma. Koirat ovat jääneet elämäntavaksi. Matkan varrella suuresti vaikuttaneita koiria ovat hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti, Huti, Karma ja Ikaros ennen tämänhetkisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Monta haastavaa, upeaa, opettavaista koiraa, mutta ennen kaikkea: ystäviä! Muun muassa matka omien koirien kanssa on opettanut paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta. Sittemmin opintomatkalle on tullut myös basenjeja, jotka ovatkin alkukantaisina metsästyskoirina jo ihan oma lukunsa. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut aina palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä myös työhönsä.

Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät nämä ystävät:

dsc_0639_stara111.jpg

JV-19 RTK1 RTK2 Rochallor Dazzler
lk hollanninpaimenkoira, synt. 2018

Stara on nuori, iloinen ja vauhdikas holskuneiti sekä mainio harrastuskaveri. Stara on ihastuttava tyyppi, jonka kanssa on helppoa harrastaa hymyillen. Staran harrastuksiin kuuluvat mm. rally-toko, TOKO, PK-jälki ja esine-etsintä, erikoisetsintä, näyttelyt ja apukoirailu koulutuksissa. Stara on kisannut koulutustunnukset rallyn alemmista luokista ja siirtyy voittajaluokkaan. Meillä on tavoitteena korkata myös TOKO-kisat lähitulevaisuudessa ja suorittaa BH-koe ensi vuonna.

dsc_0185_tama.jpg

FI MVA VMM4-19 Bubbling Under Apollo
basenjiuros, synt. 2015
Lutra’s Bahama Mama
basenjinarttu, synt. 2018

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan omaperäistä, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan. Jerryn kanssa on harrastettu mm. näyttelyitä, agilityä, vinttikoirien maastojuoksua, verijälkeä ja rally-tokoa. Jerry on saavuttanut näyttelyistä muotovalion arvon ja kisannut maastojuoksua yhden kauden ollen maastomestaruuksissa 2019 sijalla 4. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea hauskaa tämän pojan kanssa vielä puuhataan. Jerryä näkee myös videoilla ja koulutuksissa apukoirana.

Kippurahäntäinen Kaja on tiimin nuorin vahvistus. Kaja on mitä kultaisin, iloisin ja suloisin koiralapsi, mutta myös itsenäinen ja omapäinen, kuten basenjille kuuluu. Kaja on käynyt tutustumassa vieheeseen sekä aloitellut etsintäharjoituksia ja rally-tokon perusteita. Myös Kaja toimii apukoirana kursseilla.

Enkelikoirat
dsc_0067-1-e1534152035859.jpg

Edesmenneet enkelikoirat, holskut Tuhka, Bailey, Karma, Ruuti, Huti ja Ikaros ovat olleet kukin erilaisia keskenään, enemmän ja vähemmän haastavia tapauksia, mutta kaikki yhtä rakkaita ja opettavaisia. Enkelikoirista erityisesti Karma tarvitsee oman mainintansa, sillä ilman Karmaa ei olisi Feeniksiä. Karma oli puoliksi sokea, voimakas ja taisteluhaluinen, hyvin kontaktihakuinen, mutta myös aggressiivinen koira, jonka kanssa helpon arjen ja mukavan harrastamisen eteen tehtiin töitä. Karma oli myös ensimmäinen kisakoirani. Karma sairaseläköityi 6-vuotiaana kisavalmiina PK-jäljelle ja rallyn AVO-luokkaan, mutta lääkityksistä johtuen näitä ei päästy kisailemaan. Tottelevaisuuden ohessa Karma oli loistava etsintäkoira; sen kanssa harrastettiin hajuerottelua, ID-jälkeä, PK-metsäjälkeä, esine-etsintää, pienesine-etsintää, Noseworkia, kirjanpainajakuoriaisen tunnistusta sekä Kongin palojen etsintää. Karmalle kerättiin kisavuosina tittelit AD BH TK1 TOKO AVO2 RTK1 ja noseworkin hajutesti (1lk) sekä hyväksytty Kiva koirakansalainen-diplomi. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s