Nooran omat koirat

Nooralla on ollut omia koiria vuodesta 2008. Koirien ohessa Nooralla on ollut myös pitkään gerbiilejä ja yksi rottalauma. Koirat ovat jääneet elämäntavaksi. Matkan varrella suuresti vaikuttaneita koiria ovat hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti, Huti, Karma ja Ikaros ennen tämänhetkisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Monta haastavaa, upeaa, opettavaista koiraa, mutta ennen kaikkea: ystäviä! Muun muassa matka omien koirien kanssa on opettanut paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta. Sittemmin opintomatkalle on tullut myös basenjeja, jotka ovatkin alkukantaisina metsästyskoirina jo ihan oma lukunsa. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut aina palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä myös työhönsä.

Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät nämä ystävät:

dsc_0639_stara111.jpg

JV-19 RTK1 Rochallor Dazzler
lk hollanninpaimenkoira, synt. 2015

Stara on nuori, iloinen ja vauhdikas holskuneiti sekä Nooran ykkösharrastuskaveri. Stara on ihastuttava tyyppi, jolla on vielä tie auki tähtiin – ainakin ”hieman” enteellisen nimen perusteella. Staran harrastuksiin kuuluvat Rally-toko, TOKO, PK-jälki, erikoisetsintä ja näyttelyt. Stara on Juniori Voittaja vm. 2019 ja kisannut rallyssa RTK1:sen. Staraa näkee myös apukoirana koulutuksissa.

dsc_0185_tama.jpg

FI MVA VMM4-19 Bubbling Under Apollo
basenjiuros, synt. 2015
Lutra’s Bahama Mama
basenjinarttu, synt. 2018

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan omaperäistä, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan. Jerryn kanssa on harrastettu mm. näyttelyitä, agilityä, vinttikoirien maastojuoksua, verijälkeä ja rally-tokoa. Jerry on saavuttanut näyttelyistä muotovalion arvon ja kisannut maastojuoksussa ollen maastomestaruuksissa 2019 sijalla 4. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea hauskaa tämän pojan kanssa vielä puuhataan. Jerryä näkee videoilla ja koulutuksissa apukoirana.

Kippurahäntäinen Kaja on tiimin nuorin vahvistus. Kaja on mitä kultaisin, iloisin ja suloisin koiralapsi, mutta myös itsenäinen ja omapäinen, kuten basenjin kuuluukin olla. Kajan harrastukset eivät ole valikoituneet vielä, mutta se on kokeillut viehettä lupaavasti ja aloittelee rally-tokoa.

Enkelikoirat
dsc_0067-1-e1534152035859.jpg

Edesmenneet enkelikoirat Tuhka, Bailey, Karma, Ruuti, Huti ja Ikaros ovat olleet kukin erilaisia keskenään, osa haastavia, mutta kaikki yhtä rakkaita ja opettavaisia. Enkelikoirista erityisesti Karma tarvitsee oman mainintansa, sillä ilman Karmaa ei ehkä olisi Feeniksiä. Karma syntyi puoliksi sokeana, hyvin taisteluhaluisena pentuna ja se oli aggressiivinen koira, jonka kanssa helpon arjenkin eteen piti tehdä töitä. Karma oli myös ensimmäinen kisakoirani, jonka kanssa kerättiin tunnukset AD BH TK1 (TOKO AVO2) RTK1 ja noseworkin hajutesti (1lk) ja Kiva koirakansalainen-diplomi. Karma sairaseläköityi 6-vuotiaana kisavalmiina PK-jäljelle ja rallyn AVO-luokkaan, mutta näihin ei ikinä päästy. Tottelevaisuuden ohessa Karma oli huippu nenätöissä: sen kanssa harrastettiin hajuerottelua, ID-jälkeä, PK-metsäjälkeä, esine-etsintää, pienesine-etsintää, Noseworkia, kirjanpainajakuoriaisen tunnistusta sekä Kongin palojen etsintää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s