Nooran omat koirat

Nooralla on ollut omia koiria vuodesta 2008. Koirien ohessa Nooralla on ollut myös rottalauma ja pitkään gerbiileitä. Koirat ovat jo elämäntapa. Matkan varrella vaikuttaneita koiria ovat hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti, Huti ja Karma ennen tämänhetkisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Monta haastavaa, upeaa, opettavaista koiraa, mutta ennen kaikkea: ystäviä! Muun muassa matka omien koirien kanssa on opettanut paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä koirakouluttajana.

Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät omat koirat:

  • hollannipaimenkoirat Ikaros ja Stara (synt. 2015 ja 2018)
  • basenjit Jerry ja Kaja (synt. 2015 ja 2018)

Stara 8kk keväthangilla 2019
dsc_0639_stara111.jpg

Stara on nuori, iloinen ja vauhdikas holskuneiti sekä Nooran ykkösharrastuskaveri. Stara on ihastuttava, sosiaalinen tyyppi, jolla on vielä tie auki tähtiin – ainakin ”hieman” enteellisen nimen perusteella. Tämän tytön kanssa rakennellaan yhteistyön ja harrastusuran pohjia vielä, mutta tulevaisuuteen tulee toivottavasti kuulumaan ainakin tottelevaisuus- ja hajutyöskentelyharrastuksia. Tällä hetkellä Stara treenaa TOKO:a, PK-lajien tottista ja PK-jälkeä. Aika näyttää, mihin kaikkeen innostumme yhdessä. Kunhan ikää ja taitoja karttuu hiljalleen, Stara ottaa toivottavasti paikkansa Nooran kisakoirana. Staraa näkee  myös apukoirana koulutuksissa.

Jerry 3v. (vas.) ja Kaja 8kk (oik.) syksyllä 2019
dsc_0185_tama.jpg

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan erilaista, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan ja omaperäisyyttään opinhaluiselle omistajalleen. Aiempien koirien tapaan basenjistakin on rakennettu harrastuskoiraa. Jerryn kanssa on harrastettu mm. näyttelyitä, agilityä, maastojuoksua, verijälkeä ja aloiteltu rally-tokoa. Nuori mies Jerry on saavuttanut näyttelyistä muotovalion arvon ja kisannut vinttikoirien maastokilpailuissa ollen mm. SM4 vuonna 2019. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea hauskaa tämän pojan kanssa vielä puuhataan ajan kanssa. Basenjin, etenkään urosbasenjin, kanssa harrastaminen ei ole kärsimättömän tai hoppuilevan ihmisen hommaa. Jerryä näkee videoilla ja koulutuksissa osaavana apukoirana.

Kippurahäntäinen Kaja on tiimin tuorein vahvistus ja tuli lisäämään kissamaisten koirien elämäntapaa Nooran taloudessa. Kaja on mitä kultaisin, iloisin ja suloisin koiralapsi, mutta myös itsenäinen ja omapäinen, kuten basenjin kuuluukin olla. Kajan harrastukset eivät ole valikoituneet vielä, mutta se tulee todennäköisesti juoksemaan myös vinttikoirien juoksuharrastuksissa ja toivottavasti agilityn parissa myöhemmin. Pikku-Kaja taitaa olla Nooran tyttären silmäterä!

Ikaros kentällä vauhdissa 2018
dsc_0055-21-e1534152231595.jpg

Ikaros saapui perheeseen puolivuotiaana kodinvaihtajana. Ikaros on koira, joka elää isolla liekillä ja vain omille ihmisilleen. Tämä kaveri on hengästyttävän aktiivinen, innokas ja jaksaa juosta loputtomiin. Ikaros on hurjan nopea ja leikkisä koira, jolla on kaasua enemmän kuin jarruja. Koira, joka on samaan aikaan upea ja raskas. Ikaroksen reaktionopeus sekä puutteet itsehillinnässä ja rauhoittumisessa yhdistettynä ihmispelkoon ovat vaikuttaneet siihen, että Ikaros elää kotikoirana toisessa taloudessa. Ikaros vierailee Nooralla säännöllisesti ja sen kanssa harrastellaan omaksi iloksi mm. tottelevaisuutta ja esine-etsintää.

Enkelikoira Karma
dsc_0067-1-e1534152035859.jpg

Edesmenneistä enkelikoirista Karma tarvitsee oman mainintansa, sillä moni ehti tavata sen ja Karmalla on suuri merkitys Nooran ja Feeniksin matkassa. Pentuna Karma oli puoliksi sokea, resurssi- ja ihmisaggressiivinen koira, jolla oli suuri taistelutahto ja lämmin sydän omille ihmisilleen. Karma oli onneksi pennusta lähtien myös mahtavan keskittynyt, kontaktihakuinen ja hyvin motivoitunut puurtaja. Näillä vahvuuksilla, heikkouksista huolimatta, Karmasta tuli Nooran luottoystävä, tärkeä harrastuskaveri ja ensimmäinen kisakoira. Tottelevaisuuden ohessa Karma oli huippu nenätöissä: sen kanssa harrastettiin hajuerottelua, ID-jälkeä, PK-metsäjälkeä, esine-etsintää, pienesine-etsintää, Noseworkia, kirjanpainajakuoriaisen tunnistus ja etsintää sekä Kongin palojen etsintää. Hajutyöskentelyssä puolisokeus ei ollut puute vaan vahvuus.

Rakkaan raitapaidan saavutuksia ja tunnustuksia:
– AD (kestävyyskoe)
– BH (käyttäytymiskoe)
– TK1 (koulutustunnus TOKO:sta, holskujen rotumestari 2016)
– RTK1 (koulutustunnus rally-tokosta)
– TOKO:n avoimen luokan kokeet (AVO2)
– Rally-tokon avoimen luokan kisavalmius, palveluskoirakokeiden (jälki) kisavalmius
– hyväksytty hajutesti Nosework-kokeisiin sekä Kiva koirakansalainen-diplomi
– hukkuneiden esineiden etsintä eri ihmisille, hajutyöskentely

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s