Nooran omat koirat

Aktiivisena harrastuksissa ja kouluttautumassa Nooran pitävät omat koirat:

  • basenjiuros Jerry (s. 2015)
  • lyhytkarvainen hollanninpaimenkoiranarttu Stara (s. 2018)
  • basenjinarttu Kaja (s. 2018)
  • pitkäkarvainen hollanninpaimenkoirauros Ikaros (s. 2015)

Jerry tuli taloon monen paimenkoiran jälkeen jakamaan erilaista, alkukantaista, basenjimaista viisauttaan ja omaperäisyyttään opinhaluiselle omistajalleen. Aiempien koirien tapaan basenjistakin on rakennettu harrastuskoiraa. Jerryn kanssa on harrastettu mm. näyttelyitä, agilityä, maastojuoksua, verijälkeä ja Rally-tokoa. Nuori mies Jerry on saavuttanut muotovalion arvon ja ensimmäisen sertinsä maastokilpailuista. Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea hauskaa tämän pojan kanssa vielä puuhataan. Jerry toimii koulutuksissa osaavana apukoirana tarvittaessa.

Jerry
Jerry1.JPG

Ikaros saapui perheeseen puolivuotiaana kodinvaihtajana. Ikaros on koira, joka elää isolla liekillä ja vain omille ihmisilleen. Tämä kaveri on hengästyttävän aktiivinen, innokas ja jaksaa juosta loputtomiin. Ikaros on äärimmäisen leikkisä ja nopea koira, mutta jarruja ei ole samassa suhteessa kuin kaasua. Puutteet itsehillinnässä, rauhoittumisessa ja keskittymisessä yhdistettynä ihmisarkuuteen ovat vaikuttaneet siihen, että Ikaros elää kotikoirana puuhakkaasta elämästä nauttien. Ikaroksen kanssa harrastellaan omaksi iloksi mm. tottelevaisuutta ja esine-etsintää sekä sujuvaa, mukavaa arkea.

Ikarosdsc_0055-21.jpg

Stara on nuori, iloinen ja vauhdikas harrastuskaveri. Stara on ihastuttava, motivoitunut pentu, jolla on tie auki tähtiin. Ainakin ”hieman” enteellisen nimen perusteella 😉 Tämän tytön kanssa rakennellaan yhteistyön ja harrastusuran pohjia vielä, mutta tulevaisuuteen tulee toivottavasti kuulumaan ainakin tottelevaisuus- ja hajutyöskentelyharrastuksia. Tällä hetkellä Stara treenaa tottelevaisuutta, jälkeä ja hakua. Aika näyttää, mihin kaikkeen innostumme yhdessä. Kunhan ikää ja taitoja karttuu hiljalleen, Stara ottaa toivottavasti paikkansa Nooran harrastus- ja kisakoirana. Staraa näkee välillä myös apukoirana koulutuksissa.

StaraDSC_0639_Stara111.JPG

Kaja on tiimin tuorein vahvistus. Ihastuttavan sosiaalinen, rauhallinen ja iloinen basenjilapsi lensi Tanskasta valloittamaan persoonallaan koko Nooran perheen. Kaja on sujahtanut laumaan vaivatta olemalla niin suloinen ja mutkaton kaveri, ettei tosikaan. Kaja on vielä pentunen ja saa kasvaa ja kehittyä rauhassa. Kajan harrastuksiin tulevaisuudessa kuulunee kenties agilityä. Myös Kaja toimii jo välillä koulutuksissa apukoirana.

Kajadsc_0399.jpg

Nooralla on ollut koiria 10 vuotta. Perheessä ovat vaikuttaneet hollanninpaimenkoirat Tuhka, Bailey, Ruuti ja Huti ennen nykyisiä koiria. Jokainen koirista on ollut erilainen ja omanlaisensa, vaikka samaa rotua ovat olleetkin. Holskuja on ollut monenlaisia: kahta eri karvamuunnosta, kolme kodinvaihtajaa, yksi tuontikoira. Pelkokoira, kipukoiria, aggressiota, harrastuskoiria, kisakoiria. Muun muassa omat koirat ovat opettaneet paljon reaktiivisuudesta, aggressiokäyttäytymisestä, pelkokäyttäytymisestä ja paimenkoirien maailmasta.  Nooran koirat ovat edustaneet eri linjauksia ja erilaisia luonteita, seurakoiramaisempia ja työlinjaisempia, helpompia ja haastavampia. Jokaiselta rakkaalta koiraystävältä Noora on saanut palan lisää arvokasta oppia ja koiramaisia näkemyksiä koirakouluttajana.

Suuren suuri kiitos kuuluu näille rakkaille opettajille!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s