Tervetuloa koulutukseen

Koulutusten ja kurssien ohjeistus

Eläinpalvelu Feeniksin tunnit, kurssit ja luennot pidetään uudessa, valoisassa, lämpimässä koulutustilassa Vantaalla. Tunteja pidetään myös ulkona Tikkurilan seudulla. Koulutustila on 68m2 kokoinen tila harmaa-oranssin C-hallin päädyssä. Koulutustilan osoite on Santaradantie 7 C 80. Koulutustilassa on koulutusvälineistöä, pientä myyntiä sekä wc. Tilassa on sermejä näköesteiksi koirien välille rauhoittamaan taukoja. Tila on myös matotettu.

Tutustuthan kurssiehtoihin, kiitos:
https://elainpalvelufeeniks.fi/2018/12/05/kurssiehdot/

Kun tulet koulutukseen, ota mukaan:

  • paljon sopivan pieniä, herkullisia makupaloja; mielellään kosteita herkkuja ja useampaa laatua – paino sanoilla paljon ja herkullisia!
  • koiran lempilelut, mieluiten myös kaksi samanlaista lelua
  • varusteet, joista palkkiot saa nopeasti ja helposti esiin (treeniliivi tai palkkiotasku)
  • tavalliset ulkoiluvälineet; kuristamaton, kiinteä panta ja/tai valjaat sekä kiinteä talutin tai pidempi liina (kelatelutin ei sovi koulutukseen)
  • oma vesikuppi ja vettä koiralle
  • tauoille koiran oma taukoalusta, viltti, matto, häkki tms.
  • kakkapusseja
  • sisäkengät, villasukat, tossut tms. ja lämpimämmät vaatteet oman tarpeen mukaan (tila on lämmin, mutta pidetään hieman huonelämpöä viileämpänä)

Tilassa on sermejä näköesteiksi koirien välille ja tilaa rajaamaan tarpeen mukaan. Huom! Sermit ovat kuitenkin vain kevyitä näköesteitä eivätkä pidättele koiria, joten vältäthän koirien hyppimistä sermejä vasten!

Koulutustilassa ollaan ilman ulkokenkiä! Varaathan sisäkengät, tossut tai villasukat oman tarpeesi mukaan. Voit viileämpänä vuodenaikana varata myös lämpimämmät sisävaatteet päälle, mikäli palelet helposti.

Tuntien kesto, maksaminen ja korvausmenettely

Kurssituntien kesto on n. 45-50 minuuttia. Yksityistunnin kesto on 30 tai 60 minuuttia.

Ensisijaisesti koulutukset maksetaan korttimaksulla tai käteisellä (tasaraha, kiitos!) ensimmäisen kerran yhteydessä. Myös laskutus on mahdollinen. Mikäli toivot laskutusta maksutapana, olethan ennen kurssin alkua yhteydessä kouluttajaasi, kiitos.

Korvaustapoihin voit tutustua täältä:
https://elainpalvelufeeniks.fi/2018/12/04/korvausmenettelyt/

Saapuminen ja poistuminen

Kouluttaja tulee kutsumaan kurssilaiset pihalta sisälle tunnille. Odotathan vuoroasi ulkona, kiitos! Feeniksillä käy paljon koiria, joilla voi olla haasteita kohtaamistilanteissa, joten annathan tilaa muille! Saapuminen ja poistuminen tapahtuvat pääoven kautta eli nosto-oven puolelta. Kun tulet tunnille, jätä tarpeeksi tilaa edellisille rauhalliseen poistumiseen ja kun lähdet tunnilta niin anna seuraaville tilaa tulla rauhassa sisään. Vältä ruuhkaa oven suussa!

Oviaukoissa kulkemista voi helpottaa esimerkiksi heittämällä sisään tullessa ja ulos lähtiessä makupaloja lattialle/maahan, jolloin saa lisäaikaa päästä ovesta ryntäilemättömän koiran kanssa ja jättää kengät jalasta sisällä.

Poissaoloilmoitukset

Ilmoitathan tiedossa olevat poissaolokertasi ennen kurssin alkua, jolloin poissaoloista saa korvauskerrat. Ilmoitathan myös yllättävät poissaolot sähköpostilla tai tekstiviestillä:
elainpalvelufeeniks@gmail.com tai p. 0400914136. Näin kouluttaja osaa varautua ja valmistella tunnin paikalla olevien kurssilaisten mukaan. Poissaoloista voi muistuttaa vielä tunnilla. Kiitos!

Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Auton voi parkkeerata Feeniksin oven nro 80 eteen (max. 3 autoa oven eteen), hallin päätyseinän viereen viereen (kunhan ohi mahtuu isompikin auto) sekä A-hallin edustan parkkipaikalle (myös ruutujen ulkopuolelle, mikäli ruudut ovat täynnä).

Busseilla pääsee 400-600 metrin päähän koulutustilasta ja Tikkurilan asemalta koulutustilaan on matkaa n. 2 km, jonka kävelee n. puolessa tunnissa hyvällä säällä.

Koulutukseen terveenä ja virkeänä

Parasta on tulla koulutukseen terveenä. Esimerkiksi omistajan pieni flunssa ei haittaa, mutta koiran oksentaminen, ripuli, yskä tai väsyneisyys voi olla syy jäädä kotiin lepäämään. Mikäli olet epävarma osallistumisesta, kysy neuvoa kouluttajaltasi. Sairastapauksissa ota yhteys kouluttajaan, mieluiten tekstiviestillä. Kouluttajan puhelinnumero (puh. 0400914136) kannattaa ottaa talteen. Yhteystiedot löytyvät myös sivun lopusta.

Huom! Juoksuinen narttu saa osallistua tunneille juoksuhousut päällä! Juoksuaikaisella nartulla on hyvä olla myös oma taukoalusta, matto tai viltti mukana, jonka päällä koira viettää tauot, jotta juoksutuoksut eivät siirry niin vahvasti lattiamattoon. Juoksut eivät estä koulutukseen osallistumista.

Pidetään paikat siistinä

Huolehdithan, että siivoat omat ja koirasi jäljet ja sotkut pois koulutustilasta ja sen lähistöltä. Mikäli esim. tarvikkeita tai lattiaa sotkeentuu selvästi tai jotain rikkoutuu, huolehdithan siitä tiedon kouluttajallenne! Pitämällä ympäristön yhdessä siistinä pidämme alueen kaikki käyttäjät tyytyväisinä. Koulutustilasta saa kakkapusseja ja siivousvälineitä. Ulko-oven vieressä on roskakori kakkapusseille. Jos koiralle sattuu vahinko sisätiloissa, siivoathan sen tilasta löytyvillä siivousvälineillä heti, kiitos! Ethän pissata koiraasi hallin seinustalle tai aitoihin, vaan sivummalle nurmialueelle, kiitos!

Keltainen nauha ja mennään bussilla-periaate

Tunnetko keltaisen nauhan merkityksen? Keltainen talutin, panta tai näkyvä nauha taluttimessa voi tarkoittaa, että koira tarvitsee syystä tai toisesta enemmän tilaa eikä halua muita ihmisiä tai koiria lähelle. Kunnioitathan tätä antamalla tilaa tai käyttämällä keltaista nauhaa esimerkiski reaktiivisen tai pelokkaan koiran kanssa.
Mennään bussilla-periaate tulee suomalaisten tavasta matkustaa bussilla. Kukaan ei ota kontaktia toisiin tai yritä keskustella ja mieluiten istutaan yksin. Samoin voidaan menetellä koiran kanssa liikkuessa ja tällöin kaikilla on turvallinen ja luottavainen olo ympäristöstään. Mikäli toiveissa on tutustuttaa koiria toisiinsa, kysythän aina luvan! Tutustuminen on hyvä tehdä vasta harjoitusten ja tunnin jälkeen sivummalla koulutustilasta.

Feeniksin tunneilla ja koulutuksissa käy paljon koiria, joilla on haasteita ohitus- ja kohtaamistilanteissa. Pidetään yhdessä huolta kaikkien viihtyvyydestä!

Nähdään koulutuksissa!

Noora Tihtonen, pääkouluttaja, puh. 0400 914 136
Eläinpalvelu Feeniks
elainpalvelufeeniks@gmail.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s