Koulutukseen tulijalle

Tervetuloa koulutukseen!

Eläinpalvelu Feeniksin tunnit, kurssit ja luennot pidetään uusissa, valoisissa, lämpimissä koulutustiloissa Vantaalla. Koulutustiloja on kaksi: isompi 68m2 kokoinen tila hallin päädyssä ja pienempi 45m2 koulutustila vieressä. Koulutustilat sijaitsevat osoitteessa Santaradantie 7 C nro 80 ja 79. Isommassa koulutustilassas on koulutustarpeistoa, myyntiä sekä wc. Autoille on parkkitilaa ovien 80 ja 79 edessä, A-hallin edessä sekä Santaradantien lopussa teollisuusradan ylityksen jälkeen.

Huom! Ovien eteen sopii enintään 5 autoa rinnakkain, katsothan, ettet pysäköi muiden kuin Feeniksin käytössä olevien ovien eteen, kiitos!

Kun tulet koulutukseen, ota mukaan:

  • paljon sopivan pieniä, herkullisia makupaloja; mielellään useampaa laatua ja kosteita – paino sanoilla paljon ja herkullisia!
  • koiran lempilelut, mieluiten myös kaksi samanlaista lelua
  • varusteet, joista palkkiot saa nopeasti ja helposti esiin (treeniliivi tai palkkiotasku)
  • tavalliset ulkoiluvälineet; kuristamattomat, kiinteät panta/valjaat ja talutin valjaat
  • oma vesikuppi koiralle (tilasta saa vettä)
  • tauoille koiran oma taukoviltti, matto tai häkki
  • kakkapusseja
  • sisäkengät, villasukat ja lämpimämmät vaatteet oman tarpeen mukaan

Tiloissa on sermejä näköesteiksi koirien välillä tai tilaa rajaamaan tarpeen mukaan. Huom! Sermit ovat kuitenkin vain kevyitä näköesteitä eivätkä pidättele koiria, joten vältäthän koirien hyppimistä sermejä vasten!

Koulutustilassa ollaan sukkasillaan, villasukilla tai sisäkengillä, ilman ulkokenkiä, kiitos!

Tuntien kesto ja maksaminen

Kouluttaja tulee kutsumaan kurssilaiset tunnille.
Kurssituntien kesto on n. 45-50 minuuttia. Yksityistunnin kesto on 30 tai 60 minuuttia. Tunnin tai kurssin alussa saatetaan keskustella enemmänkin, joten koiralle voi varata vaikkapa puruluun tai possunkorvan ajanvietteeksi tunnin alkuun.

Ensisijaisesti koulutukset maksetaan korttimaksulla tai käteisellä ensimmäisen kerran yhteydessä. Myös laskutus on mahdollinen. Mikäli toivot laskutusta maksutapana, olethan ennen kurssin alkua tai viimeistään ensimmäisellä kurssikerralla yhteydessä kouluttajaasi, kiitos.

Saapuminen ja poistuminen

Kouluttaja tulee kutsumaan kurssilaiset tunnille.
Saapuminen tilaan tapahtuu pääoven kautta eli nosto-oven puolelta. Kun tulet tunnille, jätä tarpeeksi tilaa edellisille rauhalliseen poistumiseen ja kun lähdet tunnilta niin anna seuraaville tilaa tulla rauhassa sisään. Vältä ruuhkaa oven suussa!

Poistuminen tilasta tapahtuu pääoven tai sivuoven kautta.
Oviaukoissa kulkemista voi helpottaa esimerkiksi heittämällä sisään tullessa ja ulos lähtiessä makupaloja lattialle/maahan, jolloin saat lisäaikaa päästä ovesta ryntäilemättömän koiran kanssa ja jättää kengät jalasta sisällä.

Poissaoloilmoitukset

Ilmoitathan tiedossa olevat poissaolokertasi ennen kurssin alkua, jolloin poissaoloista saa korvauskerrat. Ilmoitathan myös yllättävät poissaolot sähköpostilla tai tekstiviestillä:
elainpalvelufeeniks@gmail.com tai p. 0400914136. Näin kouluttaja osaa varautua ja valmistella tunnin paikalla olevien kurssilaisten mukaan. Poissaoloista voi muistuttaa vielä tunnilla. Kiitos!

Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Piha-alueella on parkkipaikkoja ovien edessä (4-5 paikkaa ovien 80 ja 79 edessä) sekä A-hallin edustalla. Lisää tienvarsipaikkoja löytyy myös Santaradantien lopusta teollisuusradan ylityksen jälkeen.
Busseilla pääsee 300-600 metrin päähän koulutustilasta ja Tikkurilan asemalta tilaan on matkaa n. 2 km, jonka kävelee n. puolessa tunnissa.

Koulutukseen terveenä ja virkeänä

Parasta on tulla koulutukseen terveenä. Esimerkiksi omistajan pieni flunssa ei haittaa, mutta koiran oksentaminen, ripuli, yskä tai väsyneisyys voi olla syy jäädä kotiin lepäämään. Mikäli olet epävarma osallistumisesta, kysy neuvoa kouluttajaltasi. Sairastapauksissa ota yhteys kouluttajaan, mieluiten tekstiviestillä. Kouluttajan puhelinnumero kannattaa ottaa talteen. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

Huom! Juoksuinen narttu saa osallistua tunneille, mutta vain juoksuhousut päällä! Juoksuaikaisella nartulla on hyvä olla myös oma taukoalusta, -matto tai -viltti mukana, jonka päällä koira viettää tauot, jotta juoksutuoksut eivät siirry niin vahvasti lattiamattoon.

Pidetään paikat siistinä

Huolehdithan, että siivoat omat ja koirasi jäljet ja sotkut pois koulutustilasta ja sen lähistöltä. Mikäli esim. tarvikkeita tai lattiaa sotkeentuu selvästi tai jotain rikkoutuu, huolehdithan siitä tiedon kouluttajallenne! Pitämällä ympäristön yhdessä siistinä pidämme myös alueen muut käyttäjät tyytyväisinä. Koulutustilasta saa kakkapusseja ja siivousvälineitä. Ulko-oven vieressä on roskakori kakkapusseille. Jos koiralle sattuu vahinko sisätiloissa, siivoathan sen tilasta löytyvillä siivousvälineillä heti, kiitos! Ethän pissata koiraasi hallin seinustalle, vaan sivummalle, kiitos!

Keltainen nauha ja mennään bussilla-periaate

Tunnetko keltaisen nauhan merkityksen? Keltainen talutin, panta tai näkyvä nauha taluttimessa voi tarkoittaa, että koira tarvitsee syystä tai toisesta enemmän tilaa eikä halua muita ihmisiä tai koiria lähelle. Kunnioitathan tätä antamalla tilaa tai käyttämällä keltaista nauhaa esimerkiski reaktiivisen tai pelokkaan koiran kanssa.
Mennään bussilla-periaate tulee suomalaisten tavasta matkustaa bussilla. Kukaan ei ota kontaktia toisiin tai yritä keskustella ja mieluiten istutaan yksin. Samoin voidaan menetellä koiran kanssa liikkuessa ja tällöin kaikilla on turvallinen ja luottavainen olo ympäristöstään. Mikäli toiveissa on tutustuttaa koiria toisiinsa, kysythän aina luvan! Tutustuminen on hyvä tehdä vasta harjoitusten ja tunnin jälkeen sivummalla koulutustilasta.

Feeniksin tunneilla ja koulutuksissa käy paljon koiria, joilla on haasteita ohitus- ja kohtaamistilanteissa. Pidetään yhdessä huolta kaikkien viihtyvyydestä!

Nähdään koulutuksissa!

Noora Tihtonen, pääkouluttaja, puh. 0400 914 136
Nina Norring, ”Ninni”, puh. 040 774 1136
Eläinpalvelu Feeniks
elainpalvelufeeniks@gmail.com

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s